Filé zapékané v bešamelu se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 171.2 mg
  • Vláknina 1897.5 mg
  • Vitamín A 1897.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 803.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé osolíme, pokapeme částí citronové šťávy a opečeme na másle. Porce urovnáme do zapékací mísy, přelijeme máslem z opékání a pokapeme zbylou citronovou šťávou.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na části másla spolu s nasekanou petrželkou a solí.

  • 3

    Z 50g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a krátce povaříme. Vmícháme podušené žampiony a směs navršíme na filé. Posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami zbylého másla.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu