Penne s telecím ragů a hráškem
Suroviny
- 150 g Cibule
- 150 g Hrášek mražený
- 200 g Žampiony čerstvé
- 600 g Telecí maso přední
- 150 g Petržel kořen
- 350 g Těstoviny Penne
- 200 g Smetana na vaření
- 200 ml Vývar telecí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná
- 0.5 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 22 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 237 mg
- Draslík 950.1 mg
- Vláknina 8384 mg
- Vitamín A 8384 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a papírovou utěrkou osušíme telecí maso. Nakrájíme ho na menší kousky. Petržel očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, ty větší nakrájíme.
-
2
Na pánvi rozpálíme polovinu oleje, přidáme houby a 2–3 minuty je smažíme. Přidáme tymián, vše podlijeme telecím vývarem a asi 45 minut dusíme pod pokličkou. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a udržujeme je v teple.
-
3
Po 45 minutách sejmeme pokličku a ragů necháme trochu vyvařit. Pro zahuštění zaprášíme moukou a přidáme smetanu. Promícháme, přidáme hrášek a za stálého míchání vaříme dalších zhruba 5 minut.
-
4
Na závěr ragů dochutíme citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou, solí a pepřem.
-
5
Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme telecím ragů a posypané nasekanou petrželkou podáváme.