Žampiony marinované s paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 5 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 573.5 mg
- Vláknina 5532 mg
- Vitamín A 5532 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky rozkrojíme na poloviny a odstraníme semínka. Rozložíme je na plech a grilujeme zprudka, dokud slupky nezačnout tmavnout. Poté je vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Papriky smícháme s jarními cibulkami pokrájenými na kolečka a rozpůlenými žampiony. V misce smícháme prolisovaný česnek, hořčici, italský dresink a nasekané bylinky. Směsí přelijeme žampiony a zlehka promícháme.
-
3
Zakryté necháme marinovat min. 4 hodiny. Poté podáváme.