Plátky ze svíčkové se žampiony a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 3 g
- Sodík 465 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 466.4 mg
- Vláknina 3740.8 mg
- Vitamín A 3740.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi, na 1/2 lžíce olivového oleje, doměkka orestujeme plátky jarní cibulky a prolisovaný česnek. Přilijeme drůbeží vývar, rajčatový protlak, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony a půlky cherry rajčátek. Po přivedení k varu ještě 4-5 minut vaříme na mírném ohni, přimícháme čerstvé lístky bazalky, osolíme a opepříme.
-
2
Plátky ze svíčkové (kus o váze asi 140 g) potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pod rozpáleným grilem opékáme z obou stran 3-4 minuty.
-
3
Maso na talíři obložíme směsí rajčat a hub.