Dušená rajčata a lilek s kuřetem
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 450 g Lilek
- 200 g Žampiony čerstvé
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 2.5 kávová lžička Olej olivový
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 11 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1692.6 mg
- Vláknina 22669.4 mg
- Vitamín A 22669.4 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do teflonové pánve se silným dnem po zahřátí nalijeme 2 lžičky olivového oleje, přidáme plátky červené cibule, prolisovaný česnek a na rozehřátém oleji osmažíme doměkka. Přimícháme 1 lžičku mleté papriky, 1/2 lžičky mletého kmínu, větší kousky rajčat, kostky lilku, čerstvé žampiony a konzervovanou, propláchnutou a scezenou cizrnu.
-
2
Jakmile směs začne vařit, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 20-25 minut, aby byla zelenina měkká. Pak vmícháme nasekaný čerstvý koriandr a mátu, osolíme a opepříme.
-
3
Kuřecí prsa zbavená tučných částí (1 ks o váze asi 200 g) přidáme ke směsi citronové šťávy, zbytku mleté papriky a kmínu, promícháme, pak kuřecí prsa zprudka opečeme v teflonové pánvi na 1/2 lžičce olivového oleje.
-
4
Opečené kuře položíme na plech s pečicím papírem a 20 minut pečeme, maso musí být měkké.
-
5
Hotové kuře potom nakrájíme a servírujeme společně s uvařenou zeleninou.