Pestrá kuřecí křídla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 600 g Kuřecí křídla
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 120 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 202 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 414.2 mg
  • Vláknina 8436 mg
  • Vitamín A 8436 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá kuřecí křídla uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    V kastrole na oleji osmažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a hrášek. Osolíme, opepříme, osladíme, okořeníme zázvorem a zakapeme sójovou omáčkou. Krátce osmahneme.

  • 3

    K zelenině přidáme křidélka, zalijeme vývarem rozmíchaným se Solamylem a podusíme 15-20 minut.

  • 4

    Potom křídla vyjmeme, zeleninu se žampiony upravíme na talíře a křidélka položíme navrch.

  • 5

    Můžeme podávat s vařenou rýží nebo s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu