Pestrá kuřecí křídla
Suroviny
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 600 g Kuřecí křídla
- 100 g Žampiony čerstvé
- 120 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 202 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 414.2 mg
- Vláknina 8436 mg
- Vitamín A 8436 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá kuřecí křídla uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
V kastrole na oleji osmažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a hrášek. Osolíme, opepříme, osladíme, okořeníme zázvorem a zakapeme sójovou omáčkou. Krátce osmahneme.
-
3
K zelenině přidáme křidélka, zalijeme vývarem rozmíchaným se Solamylem a podusíme 15-20 minut.
-
4
Potom křídla vyjmeme, zeleninu se žampiony upravíme na talíře a křidélka položíme navrch.
-
5
Můžeme podávat s vařenou rýží nebo s vařenými bramborami.