Žampiony a chřest s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 375 g Těstoviny konzumní
  • 250 g Žampiony - sterilované
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Chřest bílý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 šálek Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1176 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 18.7 mg
  • Draslík 314.8 mg
  • Vláknina 6021.8 mg
  • Vitamín A 6021.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V dostatečném množství vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme.

  • 2

    Zahřejeme olivový olej v teflonové pánvi, přidáme tenké plátky jarní cibulky, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou středně velkou chilli papričku, bez semínek, a do měkka osmahneme. Pak přidáme tenké plátky žampionů, očištěný chřest, nakrájený asi na 5cm dlouhé kousky, přilijeme zeleninový vývar, a po přivedení k varu vaříme na mírném ohni 4 minuty. Přidáme čerstvou nasekanou petrželku, těstoviny a podle chuti okořeníme. Nejsou-li těstoviny dostatečně teplé, prohřejeme je.

  • 3

    Před podáváním posypeme strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu