Žampiony a chřest s těstovinami
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
- 375 g Těstoviny konzumní
- 250 g Žampiony - sterilované
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 1 ks Chřest bílý
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1.5 šálek Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1176 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 18.7 mg
- Draslík 314.8 mg
- Vláknina 6021.8 mg
- Vitamín A 6021.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V dostatečném množství vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme.
-
2
Zahřejeme olivový olej v teflonové pánvi, přidáme tenké plátky jarní cibulky, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou středně velkou chilli papričku, bez semínek, a do měkka osmahneme. Pak přidáme tenké plátky žampionů, očištěný chřest, nakrájený asi na 5cm dlouhé kousky, přilijeme zeleninový vývar, a po přivedení k varu vaříme na mírném ohni 4 minuty. Přidáme čerstvou nasekanou petrželku, těstoviny a podle chuti okořeníme. Nejsou-li těstoviny dostatečně teplé, prohřejeme je.
-
3
Před podáváním posypeme strouhaným parmazánem.