Telecí kotlety se smetanovou omáčkou s mandlemi
Suroviny
- 50 g Mandle
- 80 g Máslo čerstvé
- 120 g Žampiony čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Vývar drůbeží
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 4 ks Telecí kotlety
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1403 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 68 g
- Sodík 935 mg
- Bílkoviny 168 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 719 mg
- Draslík 2789 mg
- Vláknina 3860.3 mg
- Vitamín A 3860.3 mg
- Vitamín B6 4.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kotlety osolíme a opepříme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme, petrželovou nať na jemno nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme.
-
2
Kotlety osmažíme na másle z obou stran dozlatova, přeložíme na talíř a držíme na teple.
-
3
Do výpeku vložíme žampiony a na mírném plameni za občasného míchání smažíme 3 minuty. Poté vmícháme mouku, orestujeme a zašleháme vývar se smetanou. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Po 5 minutách vmícháme mandle a ještě 10 minut povaříme.
-
4
Kotlety podáváme přelité omáčkou, kterou posypeme petrželovou natí a malou špetkou muškátového oříšku.