Vepřové kotlety pečené v žampionové omáčce
Suroviny
- 80 g Sýr Eidam cihla 30%
- 150 g Žampiony čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 60 ml Olej rostlinný
- 30 ml Whisky
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vepřové kotlety
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 44 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 477.7 mg
- Vláknina 1116.5 mg
- Vitamín A 1116.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a podél kosti lehce nařízneme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme.
-
2
Na oleji osmažíme kotlety, po každé straně 2 minuty a přeložíme je do pekáče. Do výpeku vložíme žampiony a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty, poté zaprášíme moukou a zarestujeme, na závěr vmícháme mletou papriku. Poté zašleháme smetanu, whisky, pepř, sůl, muškátový oříšek a povaříme na mírném plamenu asi 7 minut.
-
3
Žampionovou omáčkou přelijeme kotlety, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Před koncem pečení směs posypeme petrželovou natí a sýrem.
-
4
Po upečení ihned podáváme.