Bifteky s portským
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 27 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 141.1 mg
- Draslík 818.2 mg
- Vláknina 868 mg
- Vitamín A 868 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou nakrájíme na 4 silné bifteky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí.
-
2
Na rozpáleném másle osmažíme bifteky, z každé strany asi 2,5 minuty, poté je vyjmeme a držíme na teple. Ve vodě 10 minut vaříme hovězí bujón.
-
3
Do výpeku vložíme žampiony a za občasného míchání je 5 minut podusíme. Přimícháme cibulky a dusíme ještě minutu. Do směsi vmícháme mouku, minutu smažíme, zašleháme vývar, portské, madeiru, smetanu a na mírném plameni pomalu vaříme, až omáčka zhoustne.
-
4
Bifteky lehce osolíme a servírujeme přelité omáčkou.