Rýže smažená v ananasu
Suroviny
- 25 g Ořechy Kešu
- 250 g Rýže dušená
- 150 g Žampiony čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Ananas
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 0.01 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 4 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 587.7 mg
- Vláknina 4040.5 mg
- Vitamín A 4040.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ananas překrojíme po délce na polovinu, vykrojíme dužinu, aby vznikly 2 mušle ve tvaru lodičky. Dužinu nakrájíme na kostky a uchováme 125 g. Zbylé množství dáme stranou.
-
2
Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, osmahneme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, nakrájený celer a smažíme. Poté vmícháme kmín, koriandr a nakrájené žampiony. Přidáme kostky ananasu a vařenou rýži a zamícháme. Vmícháme cukr, sůl, kešu oříšky a sójovou omáčku. Rýži mícháme, aby se prohřála.
-
3
Lžící přemístíme rýži do ananasových lodiček, ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.