Krabí maso pečené se zeleninou
Suroviny
- 600 g Krab
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Žampiony čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Sýr Parmezán
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Rajčata
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 39 g
- Sodík 785 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 182.5 mg
- Draslík 826.8 mg
- Vláknina 3188.1 mg
- Vitamín A 3188.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, z krabích konzerv slijeme olej.
-
2
Na másle zpěníme cibuli, přimícháme žampiony, papriku a zhruba 4 minuty za stálého míchání smažíme. Poté vmícháme mouku, osmažíme a přilijeme smetanu a vyšleháme dohladka, chvíli povaříme. Do omáčky vmícháme krabí maso, pepř, sůl a promícháme.
-
3
Směs vlijeme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli olejem. Povrch pokryjeme plátky rajčat, posypeme sýrem a v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut.
-
4
Servírujeme v míse, ve které se krabí maso peklo.