Řezy z lososa v marinádě
Suroviny
- 600 g Losos obecný
- 100 g Žampiony čerstvé
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Petržel kořen
- 50 g Mrkev kořen
- 200 ml Víno bílé
- 600 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Cibulka jarní
- 5 ks Pepř černý celý
- 3 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Citrony
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 36 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 1457.2 mg
- Vláknina 32404.6 mg
- Vitamín A 32404.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa nakrájíme na 4 silné řízky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, petrželovou nať jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na čtvrtky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velké kostky, citron nakrájíme na měsíčky.
-
2
Ve vodě zhruba 20 minut vaříme kořenovou zeleninu s cibulí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, solí, citronem a vínem. Poté marinádu přecedíme do čistého hrnce, přidáme jarní cibulky, papriku, žampiony, pepř a dalších 10 minut vaříme na mírném plameni. Poté necháme vývar vychladit.
-
3
Řezy z lososa vložíme do širokého kastrolu, přelijeme vychladlou marinádou a zhruba 1/2 hodiny prohříváme, ale nevaříme. Lososa servírujeme přelitého marinádou a posypaného petrželovou natí.