Turecký jehněčí pilaf
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 220 g Cibule
- 600 g Jehněčí maso
- 20 g Máslo čerstvé
- 250 g Rýže loupaná
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 200 g Žampiony čerstvé
- 100 g Sýr Čedar
- 500 ml Voda pitná
- 150 ml Smetana zakysaná 14%
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 42 g
- Sodík 716 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 283.5 mg
- Draslík 382.6 mg
- Vláknina 5414 mg
- Vitamín A 5414 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1146.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a pokrájíme na hrubé nudličky, osolíme, okořeníme hrubě drceným pepřem, zprudka osmažíme na 50 g nakrájené a rozškvařené slaniny. Přidáme hořčici, víno, mírně
-
2
podlijeme vodou, dusíme do měkka. Opranou rýži osmahneme na másle s polovinou rozkrájené cibule, přilijeme trochu vody, osolíme a dusíme také do měkka. Zbylou slaninu krájíme na nudličky, rozškvaříme, přidáme žampiónové plátky, cibuli a nudličky rozkrájené papriky. Vše podusíme a odstavíme. Vychladlou rýži promícháme se směsí žloutků a strouhaného sýra, polovinu vložíme do máslem vymazaného pekáčku, přidáme maso, promícháme se smetanou a dušenou zeleninou. Nakonec ještě zbytek rýže, vše pokapeme máslem a zapečeme.