Pórkový salát s rýží a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 2 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 379.7 mg
- Vláknina 10663.2 mg
- Vitamín A 10663.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
-
2
Vařenou nebo dušenou rýži smícháme v míse s pórkem a okapanými, nadrobno nakrájenými žampiony.
-
3
V misce smícháme olivový olej s citronovou šťávou, kmínem, solí a pepřem. Zálivkou přelijeme salát a vše zlehka promícháme.
-
4
Můžeme podávat s tmavým pečivem.