Snídaně po anglicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2.09 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Ocet jablečný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 16 ks Rajčata Cherry
  • 3 ks Bavorská grilovací klobása
  • 4 plátek Anglická slanina
  • 2 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 246.7 mg
  • Draslík 2253.4 mg
  • Vláknina 14048 mg
  • Vitamín A 14048 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Asi 10 minut grilujeme malé vepřové grilovací klobásky na rozpáleném grilu. Připravíme hluboký hrnec se širokým dnem a malý rendlík. Obojí naplníme vodou a přivedeme k varu.

  • 2

    Do malého rendlíku, naplněného vodou ze tří čtvrtin, ponoříme na 30 vteřin biovejce i se skořápkou, poté je vyjmeme a vyklepneme. Do většího hrnce přidáme jablečný ocet a varečkou uděláme vír, do kterého pomalu vlijeme vejce. Začne-li se voda vařit, stáhneme hrnec z ohně, zakryjeme a po třech minutách vejce vyjmeme. Vložíme ho do teplé vody a necháme tam do doby, než připravíme druhé vejce.

  • 3

    Plátky světlého chleba potřeme 3 lžičkami oleje a opečeme. Na plech vyložený alobalem klademe rajčátka na větvičce, slaninu a houby, které jsme potřeli zbylým olejem. Vše potom grilujeme 3 - 4 minuty.

  • 4

    Máme-li vše hotové, naaranžujeme na talíř.

Komentáře k receptu