Pikantní králičí maso se žampiony a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králičí maso
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Mandle plátky
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 6 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 86.6 mg
  • Draslík 762 mg
  • Vláknina 3371.8 mg
  • Vitamín A 3371.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, vykostěné a omyté králičí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Ve velké pánvi nebo ve woku na rozehřátém oleji nudličky masa osmažíme, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, kari koření a krátce osmahneme. Podlijeme vývarem a přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, nasekané feferonky a vše chvíli podusíme.

  • 3

    Potom vmícháme kečup, plátky mandlí nasekané na nudličky a ochutíme sójovou omáčkou, případně solí. Pokrm jen prohřejeme.

Komentáře k receptu