Omáčka se zelenými paprikami a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 800 ml Vývar slepičí
  • 4 ks Paprika zelená
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 520 mg
  • Vláknina 5982.5 mg
  • Vitamín A 5982.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky nadrobno nakrájíme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, vymícháme dohladka a za stálého míchání zvolna povaříme asi 15 minut.

  • 3

    V pánvi na zbylém másle podusíme nakrájené papriky a žampiony doměkka.

  • 4

    Do základu omáčky vmícháme podušené papriky a žampiony, přidáme rajčatový protlak, osolíme a krátce povaříme.

  • 5

    Omáčku podáváme k vařenému nebo dušenému drůbežímu masu s rýží.

Komentáře k receptu