Omáčka se zelenými paprikami a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 22 g
- Sodík 726 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 520 mg
- Vláknina 5982.5 mg
- Vitamín A 5982.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky nadrobno nakrájíme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, vymícháme dohladka a za stálého míchání zvolna povaříme asi 15 minut.
-
3
V pánvi na zbylém másle podusíme nakrájené papriky a žampiony doměkka.
-
4
Do základu omáčky vmícháme podušené papriky a žampiony, přidáme rajčatový protlak, osolíme a krátce povaříme.
-
5
Omáčku podáváme k vařenému nebo dušenému drůbežímu masu s rýží.