Paprikové lusky plněné žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1407 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 139.2 mg
  • Draslík 751 mg
  • Vláknina 7300.5 mg
  • Vitamín A 7300.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a okmínujeme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec zalijeme rozšlehaným vejcem, které necháme jen srazit.

  • 2

    Očištěné a omyté papriky naplníme připravenou směsí. Urovnáme je do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme trochou vývaru a dusíme ve středně vyhřáté troubě doměkka.

  • 3

    Můžeme podávat s pečivem.

Komentáře k receptu