Houbami plněné ravioli
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Pórek
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Tažené těsto
- 0.11 hrnek Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 42 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 97.7 mg
- Draslík 392.1 mg
- Vláknina 4801.3 mg
- Vitamín A 4801.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi máslo, osmahneme pokrájený pórek a rozetřený česnek, přidáme nasekaný celer, nasekané žampiony a smažíme 5 minut. Ztlumíme oheň a vmícháme rozšlehaná vejce a strouhaný parmezán, sůl a pepř.
-
2
Přeložíme listy těsta a každý rozřízneme na devět čtverců.
-
3
Doprostřed dáme trochu náplně a okraje potřeme máslem. Navrch položíme druhý čtverec a okraje spojíme, aby vznikl balíček.
-
4
Rozpálíme olej na 180 stupňů. Ravioli smažíme, až zezlátnou.
-
5
Poté je necháme okapat a ihned podáváme.