Bramborové slupky plněné
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
- 125 g Sýr Niva (Rokfór)
- 125 g Sýr smetanový tavený 45%
- 225 g Žampiony čerstvé
- 225 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 125 g Žervé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Pažitka
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 8 ks Brambory
- 1 ks Celer řapíkatý
- 0.5 ks Paprika červená
- 0.25 ks Okurka salátová
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 22 g
- Sodík 681 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 40.3 mg
- Draslík 1183.4 mg
- Vláknina 12871.1 mg
- Vitamín A 12871.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme brambory a propícháme vidličkou. V předehřáté troubě na 200 stupňů je pečeme hodinu.
-
2
Do misky dáme polovinu kukuřice. Zbylou kukuřici rozmixujeme v mixéru, přidáme rajčatový protlak, papriku, chilli a okurku. Osolíme a opepříme. Vznikne nám mexické koření.
-
3
V misce utřeme žervé a měkký sýr, přidáme plísňový sýr, pažitku a celer. Můžeme opepřit.
-
4
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby a osmahneme je 4 minuty, poté sundáme z ohně, vmícháme rajčatový protlak, kari a jogurt.
-
5
Upečené brambory zabalíme do alobalu a necháme na kraji grilu v teple.
-
6
Podáváme plněné a sypané paprikou.