Uzené závitky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 9 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 516.5 mg
- Vláknina 8453.8 mg
- Vitamín A 8453.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme žampiony: Oloupeme je, nakrájíme a pokapeme citrónovou šťávou, aby se nám zachovala barva.
-
2
Dále nakrájíme šalotku, filé a dáme do mísy spolu s žampiony.
-
3
Zvlášť nalijeme vinný ocet, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přiléváme olej a šleháme do krémovité omáčky. Smícháme ji se zeleninou a necháme 10 minut odstát.
-
4
Jarní cibulku omyjeme, nakrájíme a přimícháme do směsi. Ochutnáme a popřípadě dokořeníme.
-
5
Servírujeme na listech salátu.