Tagliatelle se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Tagliatelle
  • 125 g Smetana kyselá
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 13.1 mg
  • Draslík 546.5 mg
  • Vláknina 4666.8 mg
  • Vitamín A 4666.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpustíme máslo, ve kterém dozlatova osmažíme česnek a cibuli a vše promícháme. Směs smažíme na středním plameni zhruba 5 minut, okořeníme pálivou paprikou.

  • 3

    Směs na pánvi podlijeme zeleninovým vývarem a svaříme zhruba na poloviční množství. Poté omáčku zjemníme kysanou smetanou, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 4

    Omyjeme a osušíme petrželku, nakrájíme nadrobno a 1/2 přidáme do omáčky. Scedíme nudle, necháme okapat a naporcujeme na talíře. Těstoviny přelijeme omáčkou a ozdobíme zbylou petrželkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu