Jihočeská směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 200 g Houby čerstvé
  • 200 g Kapie
  • 150 g Kečup ostrý
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Mandle loupané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Feferony
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej slunečnicový
  • 1 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 593.8 mg
  • Vláknina 4461.7 mg
  • Vitamín A 4461.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 13.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Přidáme na tenké proužky nakrájené maso, na kolečka nasekaný česnek, nakrájené houby, nasekanou feferonku a dusíme, aby maso změklo.

  • 2

    Kapii nakrájíme na tenké kolečka a přimícháme ke směsi, vysypeme hrášek, vlijeme kečup, přisypeme mandle, dochutíme solí, pepřem, zalijeme vínem a podusíme ještě 20 minut.

Komentáře k receptu