Smažená rýže s fazolkami
Suroviny
- 400 g Rýže dlouhozrnná
- 120 g Cibule
- 5 g Paprika mletá sladká
- 130 g Žampiony čerstvé
- 125 g Garnát obecný
- 100 g Cibulka jarní
- 20 g Koriandr čerstvý
- 80 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 1 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 77.8 mg
- Vláknina 1128 mg
- Vitamín A 1128 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme rýži ve slané vodě 12-15 minut doměkka. Procedíme, propláchneme horkou vodou, znovu procedíme a dáme stranou.
-
2
Ve woku rozehřejeme polévkovou lžíci oleje, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 3-5 minut doměkka. Přidáme papriku, zázvor, nakrájené žampiony a fazolové lusky a smažíme 2-3 minuty doměkka. Vyndáme z pánve.
-
3
Ve woku rozehřejeme zbývající olej, nasypeme rýži a mícháme zvolna 7-8 minut, aby se prohřála. Vmícháme sójovou omáčku. Vrátíme do pánve zeleninu a přidáme vařené garnáty a cibulku. Promícháme, ozdobíme a podáváme.