Ragú z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 100 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Kečup
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 200 ml Víno červené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 902 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 108.9 mg
  • Draslík 324.4 mg
  • Vláknina 2492.5 mg
  • Vitamín A 2492.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Do mísy vložíme mleté maso, přidáme cibuli, vejce, česnek, sůl a pepř. Vymícháme hladkou masovou směs.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme masovou směs, smažíme a promícháváme. Vařečkou rozdělíme maso na menší kousky, přisypeme žampiony, podusíme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Potom přilijeme víno, přidáme trochu kečupu, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.

  • 4

    Ragú rozdělíme na talíře, doplníme vařenými těstovinami a podáváme.

Komentáře k receptu