Králík na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 12 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 811.2 mg
- Vláknina 2171.3 mg
- Vitamín A 2171.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, osušené porce králíka, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
-
2
K měkkému masu přilijeme trochu horkého vývaru a zahustíme moukou rozmíchanou v troše studeného vývaru. Pokrm podle chuti přisolíme.
-
3
Podáváme s dušenou rýží.