Krokety z husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 847 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 60 g
- Sodík 1542 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 811.7 mg
- Draslík 427.8 mg
- Vláknina 4272.3 mg
- Vitamín A 4272.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme játra a chvíli je podusíme.
-
2
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, přidáme k játrům a krátce osmahneme. Vmícháme 2 vejce a zahustíme 10g strouhanky. Za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku.
-
3
Ze směsi vytvarujeme na prkénku obdélník vysoký 1,5cm a necháme vychladnout. Krájíme z něj hranolky široké asi 5cm, obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
-
4
Krokety smažíme na sádle na pánvi dozlatova.
-
5
Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.