Omáčka po židovsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pórek
  • 100 g Houby čerstvé
  • 250 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 216.5 mg
  • Vláknina 5040 mg
  • Vitamín A 5040 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené houby scedíme, vychladíme a dáme do misky, kam přidáme pórek, oloupaný česnek, olej, nastrouhanou citrónovou kůru, sůl, pepř, vylijeme jogurt a mixérem dobře všechny suroviny rozmixujeme. Připravenou omáčku skladujeme v chladu.

Komentáře k receptu