Vepřová kýta na špízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 g Anglická slanina
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 861 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 117.5 mg
  • Draslík 1564.8 mg
  • Vláknina 7913.3 mg
  • Vitamín A 7913.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso nakrájíme na ploché kousky, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na silnější plátky, očištěné žampiony a omytá rajčata překrojíme na poloviny, oloupanou cibuli na čtvrtky.

  • 3

    Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme cibuli, maso, slaninu, žampiony a rajčata. Špízy pokapeme částí oleje a necháme nejméně 2 hodiny proležet v chladničce.

  • 4

    V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme po všech stranách a podlijeme trochou vývaru, aby se vytvořila šťáva.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky, opékané brambory nebo rýže.

Komentáře k receptu