Vaječná omeleta s petrželí a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 32 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 507.2 mg
- Draslík 356.9 mg
- Vláknina 3184.8 mg
- Vitamín A 3184.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Olej rozpálíme a krátce na něm zeleninu osmahneme. Vejce rozšleháme, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Petrželku nasekáme na jemné kousky.
-
2
Na rozpálenou pánev s olejem nalijeme vždy čtvrtinu vaječné směsi, posypeme čtvrtinou sekané petrželky, osmahneme do zezlátnutí, poté na pánvi srolujeme a opékáme do zezlátnutí. Tímto způsobem připravíme čtyři omelety, která následně servírujeme s osmaženou zeleninou.