Svíčková se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Šalotka
  • 300 ml Smetana zakysaná 14%
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 600 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 1068.4 mg
  • Vláknina 2317.5 mg
  • Vitamín A 2317.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v oleji máslo. Když začne pěnit, přidáme na nudličky nakrájené maso a 5 minut je dohněda smažíme. Opékat můžeme i po částech. Děrovanou naběračkou maso z vyjmeme.

  • 2

    Na pánev dáme rozčtvrcené šalotky a rozpůlené žampiony a 5 minut je smažíme, až změknou.

  • 3

    Do pánev vrátíme maso podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme zakysanou smetanou a opatrně maso ohřejeme. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.

Komentáře k receptu