Rybí závitky s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Estragon
  • 800 g Platýz - filety
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 10 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 708 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 146.5 mg
  • Draslík 1304.4 mg
  • Vláknina 3807.5 mg
  • Vitamín A 3807.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme polovinu másla, vložíme nakrájenou cibuli, žampiony a 5 minut podusíme.

  • 2

    Plátky ryby zatočíme, klademe je do vymazané zapékací misky a naplníme houbovou směsí.

  • 3

    Zalijeme vínem, přidáme estragon, dochutíme pepřem a solí. Zakryjeme fólií a pečeme 15-25 minut v předehřáté troubě při 180°C, až je ryba dobře propečená.

  • 4

    Závitky vyjmeme a dále udržujeme teplé. Výpek přelijeme do hrnce a asi 3 minuty vaříme, až se svaří na polovinu. Přidáme smetanu, citronovou šťávu, sůl a pepř. Servírujeme.

Komentáře k receptu