Rybí závitky s žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 28 g
- Sodík 708 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 146.5 mg
- Draslík 1304.4 mg
- Vláknina 3807.5 mg
- Vitamín A 3807.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme polovinu másla, vložíme nakrájenou cibuli, žampiony a 5 minut podusíme.
-
2
Plátky ryby zatočíme, klademe je do vymazané zapékací misky a naplníme houbovou směsí.
-
3
Zalijeme vínem, přidáme estragon, dochutíme pepřem a solí. Zakryjeme fólií a pečeme 15-25 minut v předehřáté troubě při 180°C, až je ryba dobře propečená.
-
4
Závitky vyjmeme a dále udržujeme teplé. Výpek přelijeme do hrnce a asi 3 minuty vaříme, až se svaří na polovinu. Přidáme smetanu, citronovou šťávu, sůl a pepř. Servírujeme.