Žampiony s červeným pomerančem a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 18 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 960.1 mg
- Vláknina 9253 mg
- Vitamín A 9253 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu pokrájíme na tenké proužky. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme zrníček a polovinu pokrájíme na tenké nudličky. Jeden pomeranč oloupeme a očistíme ze slupek, aby nám zůstaly jen čisté měsíčky dužiny, z druhého si do misky vymačkáme šťávu.
-
2
V pánvi na si na 2 lžících olivového oleje vysmažíme slaninu dozlatova, pak ji vyjmeme z pánve a na omastek dáme žampiony. Za stálého míchání je smažíme dozlatova asi 3 minuty. Posypeme je pepřem, podle chuti osolíme, přimícháme kousky pomeranče, 3 lžíce pomerančové šťávy, a společně restujeme 1-2 minuty. Přilijeme Sherry brandy a pod pokličkou dusíme 2-3 minuty.
-
3
Listy kadeřavého salátu dobře omyjeme. Poklademe je na mísu, na ně položíme žampiony s kousky pomeranče.
-
4
Vše polijeme výpekem, posypeme slaninou a podáváme.