Žampiony s červeným pomerančem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 600 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Salát kadeřavý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Pomeranče
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 dl Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 960.1 mg
  • Vláknina 9253 mg
  • Vitamín A 9253 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu pokrájíme na tenké proužky. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme zrníček a polovinu pokrájíme na tenké nudličky. Jeden pomeranč oloupeme a očistíme ze slupek, aby nám zůstaly jen čisté měsíčky dužiny, z druhého si do misky vymačkáme šťávu.

  • 2

    V pánvi na si na 2 lžících olivového oleje vysmažíme slaninu dozlatova, pak ji vyjmeme z pánve a na omastek dáme žampiony. Za stálého míchání je smažíme dozlatova asi 3 minuty. Posypeme je pepřem, podle chuti osolíme, přimícháme kousky pomeranče, 3 lžíce pomerančové šťávy, a společně restujeme 1-2 minuty. Přilijeme Sherry brandy a pod pokličkou dusíme 2-3 minuty.

  • 3

    Listy kadeřavého salátu dobře omyjeme. Poklademe je na mísu, na ně položíme žampiony s kousky pomeranče.

  • 4

    Vše polijeme výpekem, posypeme slaninou a podáváme.

Komentáře k receptu