Nudle domácí se zeleninou
Suroviny
- 125 g Brokolice
- 125 g Žampiony čerstvé
- 125 g Pšenice Špalda
- 125 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Ocet rýžový
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Pórek
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Karotka
- 1.25 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 4 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 453.8 mg
- Vláknina 6872.5 mg
- Vitamín A 6872.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, solamyl a sůl. Uděláme uprostřed důlek a nalijeme do něj vroucí vodu a lžičku oleje. Vymícháme hladké těsto. Přikryjeme a necháme 5 minut ležet.
-
2
Z těsta odtrháváme malé kousky a vyválíme z nich kuličky. Dlaní rozválíme kuličky na tenké nudle, které odložíme stranou.
-
3
Tři lžíce oleje rozehřejeme ve woku a nudle smažíme minutu. Poté je vyndáme a necháme okapat.
-
4
Rozpálíme ve woku zbylý olej, přidáme pokrájenou cuketu, celer, karotku a smažíme minutu za stálého míchání. Přidáme pokrájené žampiony, brokolici a péorek a smažíme další minutu. Přimícháme pšenici, sójovou omáčku, cukr, rýžový vinný ocet a prohřejeme.
-
5
Přidáme nudle a promícháme.
-
6
Ihned podáváme.