Vol-au-vents se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 40 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 90.3 mg
- Draslík 4009.9 mg
- Vláknina 28374.8 mg
- Vitamín A 28374.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony vložíme do mísy, zalijeme olejem, posypeme nasekaným tymiánem, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme.
-
2
V jiné míse smícháme tapenadu se zakysanou smetanou.
-
3
Na pracovní desce rozválíme těsto na plát a kulatou formičkou vykrojíme 20 kruhů. V každém kruhu vytvoříme menší formičkou mělký zářez. Kruhy urovnáme na plech a do vyznačených středů naneseme kopečky tapenadové směsi. Navrch vždy položíme žampion a okraje kruhů potřeme vejcem.
-
4
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova.