Íránské patisony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 140 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Citronová kůra
  • 50 g Olivy černé
  • 25 g Šalotka
  • 80 g Cibulka jarní
  • 250 g Kuskus
  • 40 g Máta
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Šťáva citrónová
  • 1 kg Patison
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 3.7 mg
  • Draslík 785.8 mg
  • Vláknina 15579.1 mg
  • Vitamín A 15579.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuskus dáme do mísy a přilijeme vývar. Necháme odpočívat asi 10 minut, potom ho přendáme do cedníku nad hrnec vařící vody, přikryjeme a napařujeme 10 minut.

  • 2

    Oloupeme patison, nakrájíme na 5 cm silné plátky a vnitřky vydlabeme. Blanšírujeme ho ve vařící slané vodě 2 minuty. Plátky patisonu rozprostřeme do zapékací mísy lehce vymazané máslem.

  • 3

    Rozehřejeme olej, přidáme nasekanou šalotku a osmažíme ji. Přidáme nakrájené houby, citronovu kůru a šťávu, sůl a pepř podle chuti a 8 minut podusíme doměkka.

  • 4

    Směs promícháme s kuskusem. Vmícháme nakrájené jarní cibulky, jogurt, mátu, olivy, sůl a pepř.

  • 5

    Kuskusovou směsí naplníme patisony, zakryjeme alobalem a pečeme 20-25 minut v troubě na 190 °C.

Komentáře k receptu