Soluňské plněné brambory
Suroviny
- 120 g Cibule
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 40 g Petržel - nať
- 200 g Žampiony čerstvé
- 550 g Paprika červená
- 90 g Čočka červená
- 60 g Oříšky piniové
- 20 g Koriandr čerstvý
- 250 g Rýže dlouhozrnná
- 450 ml Vývar zeleninový
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1030 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 1011.4 mg
- Vláknina 17640 mg
- Vitamín A 17640 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 207.8 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odřízneme vršek paprik, odstraníme vnitřky a semena.
-
2
Náplň: Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek dozlatova. Vložíme nakrájené žampiony a podusíme 10 minut.
-
3
Přisypeme rýži a čočku a promícháme se základem. Přilijeme vývar a podle chuti okořeníme. Dusíme velmi mírně 15-20 minut, až je rýže i čočka měkká a tekutina se vydusila. Vmícháme piniové oříšky a petrželovou nať a ochutnáme.
-
4
Papriky naplníme a přiklopíme víčky. Naplněné papriky rozložíme do zapékací misky. Podlijeme je odměřeným množstvím vody, přikryjeme a podusíme 40 minut v troubě na 180 °C, až papriky změknou. Servírujeme ozdobené koriandrem.