Soluňské plněné brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 550 g Paprika červená
  • 90 g Čočka červená
  • 60 g Oříšky piniové
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 250 g Rýže dlouhozrnná
  • 450 ml Vývar zeleninový
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1030 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 1011.4 mg
  • Vláknina 17640 mg
  • Vitamín A 17640 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 207.8 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odřízneme vršek paprik, odstraníme vnitřky a semena.

  • 2

    Náplň: Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek dozlatova. Vložíme nakrájené žampiony a podusíme 10 minut.

  • 3

    Přisypeme rýži a čočku a promícháme se základem. Přilijeme vývar a podle chuti okořeníme. Dusíme velmi mírně 15-20 minut, až je rýže i čočka měkká a tekutina se vydusila. Vmícháme piniové oříšky a petrželovou nať a ochutnáme.

  • 4

    Papriky naplníme a přiklopíme víčky. Naplněné papriky rozložíme do zapékací misky. Podlijeme je odměřeným množstvím vody, přikryjeme a podusíme 40 minut v troubě na 180 °C, až papriky změknou. Servírujeme ozdobené koriandrem.

Komentáře k receptu