Vepřové Stroganoff

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Vepřová kýta
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4.25 dl Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 4 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 78.2 mg
  • Draslík 636.6 mg
  • Vláknina 3022.3 mg
  • Vitamín A 3022.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme ve velké pánvi olej a osmahneme na něm maso, pokrájenou cibuli a česnek asi 5 minut. Smícháme rajčatový protlak s moukou a vývarem a vmícháme do pánve k masu. Přidáme pokrájené žampiony, nakrájenou papriku bez semen, sůl, pepř a muškátový oříšek. Směs přivedeme k varu a pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi 20 minut, aby maso změklo. Sundáme směs z ohně a vmícháme bílý jogurt. Hotový pokrm podáváme teplý.

Komentáře k receptu