Myslivecké kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1500 g Kuře
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Garnát obecný
  • 60 g Šalotka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 15 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Víno bílé
  • 50 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.14 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1111 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1323 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 419 mg
  • Draslík 1365.4 mg
  • Vláknina 4728.3 mg
  • Vitamín A 4728.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme. V pekáči rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, přidáme osolené porce kuřete a 10-12 minut je z obou stran dohněda smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat.

  • 2

    Na olej dáme šalotky a zprudka je dohněda z obou stran asi 8 minut smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku.

  • 3

    Přidáme mouku a 3-5 minut ji zlehka smažíme. Postupně přilijeme vývar a víno, zamícháme a povaříme. Přidáme rajčata, žampiony, rajský protlak, česnek, petrželovou nať, tymián, bobkový list, dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Do pekáče vrátíme šalotky a kuře, přivedeme k varu. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 180 °C, až kuře téměř změkne. Přimícháme vařené vyloupané garnáty a ještě na 10 minut pekáč vrátíme do trouby. Zdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.

Komentáře k receptu