Myslivecké kuře
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 250 g Žampiony čerstvé
- 1500 g Kuře
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Garnát obecný
- 60 g Šalotka
- 10 g Tymián čerstvý
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 15 g Protlak rajčatový
- 300 ml Víno bílé
- 50 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 0.14 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1111 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 65 g
- Sodík 1323 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 419 mg
- Draslík 1365.4 mg
- Vláknina 4728.3 mg
- Vitamín A 4728.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře naporcujeme. V pekáči rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, přidáme osolené porce kuřete a 10-12 minut je z obou stran dohněda smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat.
-
2
Na olej dáme šalotky a zprudka je dohněda z obou stran asi 8 minut smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku.
-
3
Přidáme mouku a 3-5 minut ji zlehka smažíme. Postupně přilijeme vývar a víno, zamícháme a povaříme. Přidáme rajčata, žampiony, rajský protlak, česnek, petrželovou nať, tymián, bobkový list, dochutíme pepřem a solí.
-
4
Do pekáče vrátíme šalotky a kuře, přivedeme k varu. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 180 °C, až kuře téměř změkne. Přimícháme vařené vyloupané garnáty a ještě na 10 minut pekáč vrátíme do trouby. Zdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.