Gulášek z hovězího
Suroviny
- 750 g Hovězí maso přední
- 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 175 g Žampiony čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 6 dl Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 18 g
- Sodík 759 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 116.3 mg
- Draslík 1156.5 mg
- Vláknina 5425.3 mg
- Vitamín A 5425.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozehřejeme v kastrolu a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek 4 minuty. Přidáme pokrájené maso a smažíme, dokud nezhnědne. Přidáme pokrájenou papriku, rajčata, rajčatový protlak, mletou papriku a žampiony. Smažíme 2 minuty.
-
2
Přidáme hovězí vývar, přivedeme k varu, stáhneme plamen a pod pokličkou vaříme 120 minut, dokud není maso měkké.
-
3
Smícháme solamyl s vodou, přidáme do pánve a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme, povaříme cca 1 minutu.
-
4
Podáváme ihned.