Rigatoni s kuřetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Rajčata
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Šunka parmská
  • 250 g Kuřecí stehna
  • 500 g Těstoviny Rigatoni
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Víno bílé
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 216.2 mg
  • Vláknina 6296.7 mg
  • Vitamín A 6296.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kolečka nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na velké pánvi na másle a oleji na malém ohni doměkka. Přidáme nakrájenou šunku a smažíme ji dokřupava.

  • 2

    Přidáme vykostěné a nakrájené kuřecí maso a smažíme ho při střední teplotě asi 3 minuty. Potom přidáme plátky žampionů a směs smažíme další 2 minuty. Doplníme rajčetem a rajčatovým protlakem a zamícháme. Omáčku zalijeme vínem, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a zvolna vaříme, až se množství tekutiny sníží asi na polovinu.

  • 3

    Na závěr do omáčky vmícháme smetanu, osolíme ji a opepříme a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a zvolna zredukujeme.

  • 4

    Těstoviny uvaříme ve osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Na těstoviny nalijeme omáčku a lehce potřásáme hrncem, až se těstoviny omáčkou stejnoměrně obalí. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.

Komentáře k receptu