Tagliatelle Boscaiola
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 4 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 330.2 mg
- Vláknina 6985 mg
- Vitamín A 6985 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme nahrubo cibuli a spolu s drceným česnekem smažíme za občasného zamíchání při střední teplotě na oleji asi 6 minut dozlatova. Přidáme drcená rajčata z konzervy i s nálevem a na plátky nakrájené žampiony a směs přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň, hrnec zakryjeme pokličkou a omáčku 15 minut zvolna vaříme.
-
2
Uvaříme ve slané vroucí vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
3
Přimícháme do omáčky nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř, nalijeme ji na těstoviny, opatrně promícháme a servírujeme. Jednotlivé porce ozdobíme snítkou čerstvého oregana.