Guláš s žampiony a pivem
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 600 g Hovězí kližka
- 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 20 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 358.1 mg
- Vláknina 4227.8 mg
- Vitamín A 4227.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, česnek rozdrtíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
-
2
Na pánvi orestujeme na sádle maso, přeložíme i s tukem do pekáče, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme.
-
3
K poloměkkému masu přidáme rajčatový protlak, cibuli, česnek, promícháme a dál pečeme.
-
4
Když je maso téměř měkké, přimícháme žampiony, feferonku a přilijeme pivo, v němž jsme rozšlehali mouku, a dopečeme.