Telecí maso dušené na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1067 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 320.7 mg
- Vláknina 1246 mg
- Vitamín A 1246 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso opláchneme a nakrájíme na stejné kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na 2/3 tuku dorůžova.
-
3
Do tohoto základu vložíme maso, mírně je osmahneme, zaprášíme prosátou moukou a zasmahneme. Maso zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme, zamícháme a téměř doměkka zvolna dusíme. Během dušení občas zamícháme a doléváme teplou vodu.
-
4
Téměř měkké maso vyjmeme, šťávu přisolíme a procedíme na maso.
-
5
Žampiony opláchneme a nakrájíme na plátky. Krátce je podusíme na menší části tuku a přidáme je k masu.
-
6
Nakonec vše ještě velmi krátce povaříme.