Hovězí karbanátky s žampiony
Suroviny
- 60 g Cibule
- 100 g Mrkev kořen
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Žampiony čerstvé
- 50 g Strouhanka
- 450 g Hovězí maso mleté
- 1 kávová lžička Pepř cayenský
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 66 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 131.1 mg
- Draslík 655.6 mg
- Vláknina 4909 mg
- Vitamín A 4909 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony nakrájíme na plátky, mrkev nastrouháme a cibuli nakrájíme. Všechny suroviny dáme do mísy a dobře propracujeme na vláčné těsto.
-
2
Z hmoty vytvoříme rukama 4 kulaté, ploché karbanátky. Grilujeme je asi 15 minut, z obou stran dokud trochu nezhnědnou a nejsou dostatečně propečené.