Telecí plec dušená na paprice se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1066 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 333.8 mg
- Vláknina 2484 mg
- Vitamín A 2484 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí plec opláchneme a stáhneme pomocí jehly nebo provázku, osolíme, opečeme na polovině tuku a vyjmeme.
-
2
V tuku zbylém od opékání mírně osmahneme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme částí vody.
-
3
Do základu vložíme maso a za občasného přelévání a obracení dusíme téměř doměkka.
-
4
Maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku (trochu tuku ještě necháme na podušení žampionů) a prosáté mouky, zalijeme teplou vodou a rozšleháme. Nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Ke konci varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme.
-
6
Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je na zbylém tuku a krátce podusíme.
-
7
Nakonec žampiony přidáme do omáčky a znovu krátce převaříme.