Strnadi na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 9 g
- Sodík 722 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 650.1 mg
- Vláknina 16133.3 mg
- Vitamín A 16133.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Strnady pečlivě vykucháme, omyjeme a potřeme částí másla.
-
2
V pekáčku rozehřejeme zbylé máslo, přisypeme na plátky pokrájené žampiony, vyskládáme do pekáčku ptáky, osolíme a vložíme na dvě minuty do trouby. Maso potřeme máslem z pekáčku, podlijeme vínem Madeira, troškou vývaru a dopečeme.
-
3
Podáváme s opečenými bramborami.