Farfalle s dýňovo-houbovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Farfalle
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Dýně
  • 50 g Olivy černé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Bazalka
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 951 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 423 mg
  • Vláknina 7811.5 mg
  • Vitamín A 7811.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulky pokrájíme na tenká kolečka. Na olivovém oleji osmažíme a přidáme dýni nakrájenou na kostičky. Osolíme a na středním plameni podusíme 5 minut.

  • 2

    Na plátky pokrájené houby přidáme na pánev. Zprudka osmažíme, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou 10 minut.

  • 3

    Ke konci varu přidáme najemno nakrájenou zelenou část cibulky a nasekané olivy. Těstoviny vaříme ve slané vodě dle návodu na sáčku. Scedíme, přidáme k omáčce a ještě několik minut společně dovaříme a přidáme bazalku.

  • 4

    Dle libosti posypeme nastrouhaným sýrem parmezán.

Komentáře k receptu