Carpaccio se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 13 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 305.9 mg
- Vláknina 799.8 mg
- Vitamín A 799.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme lehce zamrznout hovězí svíčkovou, poté ji rozkrájíme na co nejtenčí plátky a ty rovnoměrně rozložíme na mísu.
-
2
Smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem a pokapeme tím plátky masa. Necháme 30 minut marinovat v lednici.
-
3
Plátky naservírujeme, osolíme a opepříme.
-
4
Omyjeme žampiony, očistíme je a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme na jemno nakrájený sýr a vše poklademe na carpaccio.
-
5
Nakrájíme na kolečka jarní cibulku a posypeme carpaccio.