Carpaccio se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí svíčková
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Sýr Provolone
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 305.9 mg
  • Vláknina 799.8 mg
  • Vitamín A 799.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme lehce zamrznout hovězí svíčkovou, poté ji rozkrájíme na co nejtenčí plátky a ty rovnoměrně rozložíme na mísu.

  • 2

    Smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem a pokapeme tím plátky masa. Necháme 30 minut marinovat v lednici.

  • 3

    Plátky naservírujeme, osolíme a opepříme.

  • 4

    Omyjeme žampiony, očistíme je a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme na jemno nakrájený sýr a vše poklademe na carpaccio.

  • 5

    Nakrájíme na kolečka jarní cibulku a posypeme carpaccio.

Komentáře k receptu